Zwembadverwarming - Warmtepompen | Aqua Jolly

Zwembadverwarming - Warmtepompen

Verwarming zwembad warmtepomp

Zeer efficiënt en economisch in het gebruik

De warmte van de buitenlucht wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het zwembadwater. Voor elke verbruikte kW door de DURATECH® warmtepomp wordt 4 tot 5 kW afgegeven aan het zwembad.

Gebruik

De DURATECH® warmtepomp moet buiten geïnstalleerd worden en kan het zwembad verwarmen van april tot oktober. De DURATECH® warmtepompen kunnen zelfs vanaf -5°C buitentemperatuur functioneren en warmte halen uit de lucht.

Milieuvriendelijk

  • DURATECH® warmtepompen zijn veel minder schadelijk voor het milieu omdat zij 80% van de geproduceerde energie halen uit de omgevingslucht , een volledig natuurlijke en vernieuwbare energiebron.
  • Het gebruikte gas R407C heeft ook geen schadelijke effecten op de ozonlaag.

Duurzaam ontworpen en gebouwd

Het gebruik van materialen van hoge kwaliteit zoals bvb. PVC en “Duranium®” voor de warmtewisselaar, maken dat de DURATECH® warmtepomp moeiteloos bestand is tegen de erosie van chloor in het water. Onze nieuwste warmtewisselaars zijn tevens extra groot om de efficiëntie te verbeteren.

Eenvoudige installatie

Het toestel is opmerkelijk compact en goed ontworpen zodat het eenvoudig te installeren is. Bijvoorbeeld: de geïntegreerde debietsensor zal de warmtepomp automatisch aanschakelen wanneer de filterpomp begint te werken en water door de DURATECH® warmtepomp stuurt. De pomp stopt automatisch met de filterpomp.

Vooruitstrevende bediening

De geïntegreerde intelligente microprocessor bewaakt alle sensoren en stuurt alle functies van de DURATECH® warmtepomp zonder de tussenkomst van de gebruiker. Een elektronische display met eenvoudige bediening is standaard voorzien.

Geluidsarme werking

Door het gebruik van hoogefficiënte, geluidsarme piston of scroll compressors, een geluidsarme ventilator en een extra grote warmtewisselaar, bekomen we een unit die opmerkelijk weinig geluid maakt. Bijvoorbeeld: de DURA 8 op 10m afstand produceert slechts 32 db(A).

Zwemklaar PPc zwembad