PPc zwembaden op maat | Aqua Jolly

PPc zwembaden

Met onze technologische bijzonder geavanceerde PPc zwembaden liften wij ons eigen geproduceerde Bellepool reeks naar de 21ste eeuw. Polypropyleen copolymeer (PPc) is een van de meest veelzijdige stoffen ooit, en door onze jarenlange ervaring ermee kunnen we van elke zwembaddroom een realiteit maken.

Het voordeel van onze PPc zwembaden is dat het materiaal lichter en sterker is dan de meeste kunststof constructiepanelen. Het biedt ons de mogelijkheid tot zeer creatieve oplossingen voor de bouw van zwembaden. Dankzij de interne celstructuur zijn de panelen erg licht. PPc is zeer bestand tegen dynamische belastingen, bestand tegen de meeste chemicaliën, gemakkelijk te wassen en 100% recycleerbaar. 

Met de PPc zwembaden van onze Bellepool-reeks krijgt genieten van een zwoele zomeravond een andere betekenis. Deze zwembaden beschikken bieden alles wat u nodig hebt voor heerlijk genieten en ontspanning.

Zomer, zon, strand: het bekende vakantiegevoel. Ontspannen aan de rand van het water en genieten van het leven. Niet iedereen is een actieve zwemmer en wil in het diepe water vertoeven… Hoe haalt u deze luxe in huis? Een PPc zwembad op maat is de perfecte oplossing. Een verfrissende duik of juist relaxen aan de rand van het zwembad, aquafitness of ontspannen ronddobberen op het water. Wij bouwen het PPc zwembad volledig zelf met een ontwerp naar uw smaak en keuze.

 

Bouw eens een waterterras in...

Optisch gezien zorgt deze verlenging ervoor dat het wateroppervlak een ruimtelijke en rustige uitstraling heeft. Maar het allerbelangrijkste is wel de functionaliteit van dit model zwembad. Geniet gewoon dubbelop van uw eigen zwembad. Loungen en zwemmen gaan hier hand in hand. Plaats uw zit- of ligmeubels op uw waterterras en geniet van de heerlijke warmte van de zon. Even afkoelen? Neem een verfrissende duik in het diepe gedeelte van uw zwembad. Met een afmeting van bijv. 3,7 x 2 meter heeft u voldoende ruimte voor uw meubels. En zodra u uw zwembad en waterterras afsluit met een zwembad lamellenafdekking komen deze meubels weer „aan wal“. Ook zonder meubels is het goed vertoeven in het ondiepe gedeelte van het zwembad.

Een mooi afgewerkt zwembad én een zorgeloze plaatsing, dat is waar Aqua jolly voor staat. Dankzij onze eigengefabriceerde Bellepool zwembaden is dit ook nog eens betaalbaar. 

Onze PPc zwembaden bestaan standaard uit een hoogtechnologische PE of PP structuur, verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit.

Waarom kiezen voor een PPc zwembad? 

  • Belgische kwaliteit en ervaring: elke "Belle pool" uit polypropyleenplaten is van Belgisch fabricaat en wordt in één stuk gemaakt in ons eigen fabriek te Destelbergen. Onze firma kan beroep doen op meer dan 20 jaar ervaring, kennis en knowhow. 
  • Esthetiek en afwerking: strak design met hoge waterstand.
  • Kwaliteitscontrole: de wand van de kuip is samengesteld uit PPc materialen die geproduceerd zijn met de meest hoogtechnologisch productiemethoden en voorzien van de nodige keuringen.
  • Energiebesparing dankzij een uitstekende isolatie: Polyethyleen en polypropyleen beschikken standaard over een lage thermische geleidbaarheid. Door het gebruik van 10mm dikke wanden is het niet noodzakelijk om onze zwembaden te isoleren. Indien gewenst kunnen we als supplement een extra isolatie aanbrengen.
  • UV resistentie: Belle pools ontwikkeld in samenwerking met onze grondstoffenfabrikant zijn eigen UV-stabiele samenstelling. Door deze eigen samenstelling en KNOW-HOW bieden wij u een kwaliteitsvol product aan dat in de massa is gekleurd. Productie volgens het ISO en DIN certificaat.
  • Osmose ongevoelig.                                     
  • Flexibiliteit, vormgeving: een Belle natural pool is een ideale keuze voor wie een UNIEK zwembad wil, naar wens.
  • U beschikt over uitgebreide mogelijkheden op het gebied van vorm, afmetingen, soorten trappen,…

Top high tech filterinstallatie inbegrepen in al onze PPc zwembaden

Een van de belangrijkste kopzorgen van zwembadeigenaars is het proper houden van het water. Wie steeds in helder water wil zwemmen, kan niet zonder een degelijk filtersysteem. Voor het inbegrepen filtersysteem maken wij gebruik van een PPG glass (AFM) filter. Dit is het nieuwe milieuvriendelijke en kostenbesparende filtermedium dat een levensvatbaar alternatief biedt voor zand. Gemaakt van gerecycleerd glas is het bovendien een groen alternatief voor dat zand, wat niet bonbelangrijk is in een periode waar duurzaamheid centraal staat. Door zijn superieure prestaties is dit filtermedium bovendien nog eens flink kostenbesparend. Het glas is gefreesd en dus niet scherp. Ze zijn met andere woorden makkelijk in de omgang. PPG glass en vereist een kortere backwash (tegenspoeling), waardoor u bespaart op water, energie en chemicaliën. Dankzij de hoekige tot sub-hoekige vorm van de deeltjes en het gehalte aan gebonden silica, is het water 30% helderder dan in vergelijking met zand. Over het algemeen haalt PPG glass aanzienlijk meer fijne deeltjes uit het water dan een vergelijkbaar type zand. Dit filtermedium ook een veel langere levensduur dan klassiek filters met zand.

Zwembadafdekking voor uw PPc zwembad: een veilig, energiezuinig en duurzame afdekking

Onze PPc zwembaden bevatten een zwembadafdekking bestaande uit polycarbonaat solarlamellen. Dit materiaal is beter tegen schokken, minder gevoelig voor UV-stralen, veel resistenter en gaat heel wat langer mee de klassieke pvc-lamellen. Het is een erg stabiel product onder extreme temperaturen en dat maakt de installatie eenvoudiger. Polycarbonaatlamellen zijn dus kwalitatiever. Daarom kiezen wij voor polycabonaat voor al onze solarlamellen.

Dankzij het lager energieverbruik om uw zwembad op te warmen zijn onze solarlamellen een verstandige keuze. Die winnen in ons land de laatste jaren almaar meer aan populariteit ten koste van de klassieke variant. De belangerijkste eigenschap van onze solarlamellen? Ze maken optimaal gebruik van zonnewarmte, die ze afgeven aan het zwembadwater. Solarlamellen beschikken immers over een transparante bovenlaag, die zonnewarmte vasthoud. In combinatie met de zwarte onderlaag, die de warmte vasthoudt, profiteert u met solarlamellen dan ook zo veel mogelijk van de zon. De lamellen zorgen op die manier voor een milieubewuste waterverwarming. Bovendien verlengen solarlamellen het zwemseisoen en dat is mooi meegenomen.

Het automatisch rolluik kan met zijn zeer sterke lamellen een gewicht tot 150 kg dragen, waardoor het veilig is voor spelende kinderen als het bad gesloten is.

Een warmtepomp in onze PPc zwembaden: aangenaam zwemmen van mei tot oktober

Het aanleggen van een zwembad is een hele investering. Dan wilt u daar natuurlijk ook zo lang mogelijk gebruik van maken. Verleng het zwemseisoen met een warmwaterpomp. U kent het wel: die eerste lentedagen in mei. Hoe fijn zou het zijn om op zo een dag meteen in het zwembad te kunnen springen? Maar waar de lucht in een mum van tijd opwarmt, duurt dat bij water veel langer. Tegen de tijd dat het water een aangename temperatuur heeft van 26 graden Celcius zijn die paar mooie dagen al lang voorbij. Sterker nog: zonder verwarming gaat het bad die temperatuur überhaupt nooit bereiken. De lentes en zomers zijn in België en Nederland simpelweg niet warm genoeg. Een voordelige oplossing is het installeren van een zonnecolectoren, bijvoorbeeld op het dak van het poolhouse of de garage. Dit werkt prima om in de zomer de temperatuur van het bad op peil te houden, maar minder om het bad op te warmen in het voorjaar. Juist in die periode is de energiebehoefte het grootst terweil de intensiteit van de zon nog niet zo groot is. Het gevolg: in juli is uw bad pas op temperatuur. Ook in het naseisoen is de zonkracht niet meer toereikend om de temperatuur constand te houden. In deze periode koelt het zwembad tot wel 2 graden per nacht af. Wilt u betaalbaar van mei tot oktober kunnen zwemmen? dan is een warmtepomp onontbeerlijk. Een warmtepomp is inbegrepen bij de Bellepool Prestige.

Zwemklaar PPc zwembad